TabDents

Introductie Overzicht site

Tablet PC
TabDents Concept Tablet PC Touch systemen

 

Omhoog

 

Microsoft begon touch echt te promoten vanaf Windows XP. TabDents was toen al enkele jaren geschikt voor touch omdat wij conventionele beeldschermen lieten ombouwen tot touch scherm. Microsoft heeft gezorgd voor continu´teit: op onderstaande Microsoft's Surface Tablet PC's werkt dezelfde software die ook op de Tablet PC onder Windows XP werkte. En dat geldt nu nog steeds met Windows 10. Over comptabiliteit gesproken!
In wezen wordt touch dus ondersteund vanaf 2001, toen XP werd ge´ntroduceerd. 
Voor TabDents top!

Windows 10 op een Microsoft Surface Pro 2, 3 of 4 of de Surface book 2: een tablet en een volwaardige high-end laptop met een afneembaar toetsenbord en een pen of vinger voor touch. De Surface Pro 3 en 4 en de Surface book 2 ook met hoge resolutie.

Op Windows XP:

TabDents heeft meer dan 15-jaar 'hands-on' ervaring met touch systemen. Daardoor hebben wij TabDents continu kunnen perfectioneren voor de Tablet PC. 
TabDents is zowel voor links- als rechtshandigen geoptimaliseerd. De taakbalkknoppen kunnen naar keuze aan de linkerkant, de rechterkant en aan onderkant van het scherm worden geplaatst. De hand mag de essentiŰle plaatsen op het scherm niet afdekken. De bulk van de gegevensinvoer vindt plaats via direct tikken in de status, dus zonder typen of schrijven. Alleen voor vrije teksten wordt de schrijffunctie gebruikt. Dat blijkt wonderwel samen te gaan.
Let wel: aan de stoel werkt dit niet vanwege de hygiŰne eisen!

De bovenstaande foto toont een verticale(portret) stand van het scherm, het scherm kan ook heel goed gebruikt worden in de horizontale(landschap) stand. De foto is gemaakt in 2005 met XP Professional Engels, toen de 'state of the art'. Sinds Windows Vista en Windows 7 is Nederlandstalige handschriftherkenning mogelijk, zie daartoe de demonstratie video.

Onderstaande foto geeft een indruk van de 'Classic' manier van invoeren met behulp van voorkeurslijsten: supersnel!

Tip: de beeldschermresolutie dient zo hoog mogelijk te zijn, zoals bij de recent ge´ntroduceerde 'retina' displays. De tekst wordt dan weliswaar veel scherper, maar kleiner. Als de tekengrootte op 120 DotsPerInch(of hoger) wordt gezet dan is de tekst zowel scherp als leesbaar. Het wordt vaak aangeraden te 'touchen met de vingers'. Dit is voor een systeem aan de stoel echter geen optie in verband met de hygiŰne eisen. 

De Tablet PC is (naar eigen ervaring) ook zeer geschikt voor werken vanuit de 'luie' stoel met de pc op schoot, gebruikmakend van de pen. Een nieuwe invulling van het begrip 'laptop'.
Internet 'at your fingertips'. Zelfs op een (klein) 10 inch scherm wordt lezen dan een feest!

 

TabDents

Information at your fingertips

touch ervaring sinds 2002

U kunt een e-mailbericht met vragen of opmerkingen over deze website verzenden aan tabdents@planet.nl
Copyright ę 2002 TabDents tandheelkundig communicatie- en managementsysteem K.v.K. 34216384
Laatst bijgewerkt: 31 december 2017